Petrol Ve Gaz Sektöründe Taşımacılık
Anasayfa Blog Petrol Ve Gaz Sektöründe Taşımacılık
Son dönemde enerji yatırımlarına ağırlık verilmesi petrol ve gaz taşımacılığını da giderek geliştiriyor. Türkiye de coğrafi konumu sebebiyle petrol ve doğal gaz rezervleri üretici ülkelerle, enerji tüketimi yoğun sanayileşmiş ülkeler arasında köprü konumunda bulunuyor.
Gabari dışı taşımacılıktan en fazla faydalanan sektörler arasında petrol ve gaz sektörü yer alıyor. Taşınacak yüklerin özel taşıma biçimlerine, araçlara ve güvenliğe ihtiyacı olduğu için bu konuda lojistik firmaları devreye giriyor.
Lojistik firmaları söz konusu yükler için özel olarak taşıma biçimi tasarlar. Her yük için özel çözüm üretir. Hazırlanan lojistik süreci yüke özel olması nedeniyle her taşıma işleminde yeniden geliştirilir.
Petrol ve gaz sektöründe taşımacılık yapılırken multi-modal taşımacılık konseptleri geliştirilir.
Taşıma sürecini tek bir taşıyıcının yönettiği multimodal taşımacılıkta, bütün taşıma modelleri arasında kombinasyon yapılır. Özellikle dökme yüklerin taşımasında kullanılır.
Petrol ve Gaz Sektöründe Yükler Nasıl Taşınır?
Boru hattı, kara yolu, deniz yolu, hava yolu, demir yolu, nehir yolu olmak üzere 6 farklı taşıma türü bulunur. Bunların dışında ayrı bir uzmanlık alanı olarak tanker taşımacılığı bulunur.
Boru Hattı
Petrol ve doğal gaz kaynaklarının üretim sahasından alınması ve çelik ve plastik malzemeden imal edilen borular ile taşınması işlemidir. Boru hattı toplama, ulaştırma ve dağıtma hatlarından oluşur. Yüksek güvenlik ve düşük maliyet sağlar.
Tanker Taşımacılığı
Petrol taşımacılığında en sık deniz yolu tercih edilir ve taşıma aracı olarak tanker kullanılır. Petrol ve gaz taşımacılığında genellikle çevreye zarar verme potansiyeli yüksek maddeler taşınır. Lojistik sürecinin başından sonuna kadar alanında eğitimli uzmanlar ve tecrübeli ekip bulunmalıdır.
Ticari Hatlarımız
Edeşsoy Lojistik olarak petrol ve gaz sektöründe taşımacılık çözümleri üretiyoruz. Taşıma yaptığımız hatlarımız arasında ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Gürcistan, Ukrayna, Rusya, Belarus, Ermenistan, Moldova, Hollanda, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya bulunuyor.