Petrol Ve Gaz Sektöründe Taşımacılık

Petrol Ve Gaz Sektöründe Taşımacılık

Anasayfa Blog Petrol Ve Gaz Sektöründe Taşımacılık

Son dönemde enerji yatırımlarına ağırlık verilmesi petrol ve gaz taşımacılığını da giderek geliştiriyor. Türkiye de coğrafi konumu sebebiyle petrol ve doğal gaz rezervleri üretici ülkelerle, enerji tüketimi yoğun sanayileşmiş ülkeler arasında köprü konumunda bulunuyor.

 

Gabari dışı taşımacılıktan en fazla faydalanan sektörler arasında petrol ve gaz sektörü yer alıyor. Taşınacak yüklerin özel taşıma biçimlerine, araçlara ve güvenliğe ihtiyacı olduğu için bu konuda lojistik firmaları devreye giriyor.

 

Lojistik firmaları söz konusu yükler için özel olarak taşıma biçimi tasarlar. Her yük için özel  çözüm üretir. Hazırlanan lojistik süreci yüke özel olması nedeniyle her taşıma işleminde yeniden geliştirilir. 

 

Petrol ve gaz sektöründe taşımacılık yapılırken multi-modal taşımacılık konseptleri geliştirilir. 

Taşıma sürecini tek bir taşıyıcının yönettiği multimodal taşımacılıkta, bütün taşıma modelleri arasında kombinasyon yapılır. Özellikle dökme yüklerin taşımasında kullanılır.

 

Petrol ve Gaz Sektöründe Yükler Nasıl  Taşınır?

 

Boru hattı, kara yolu, deniz yolu, hava yolu, demir yolu, nehir yolu olmak üzere 6 farklı taşıma türü bulunur. Bunların dışında ayrı bir uzmanlık alanı olarak tanker taşımacılığı bulunur. 

 

Boru Hattı

 

Petrol ve doğal gaz kaynaklarının üretim sahasından alınması ve çelik ve plastik malzemeden imal edilen borular ile taşınması işlemidir. Boru hattı toplama, ulaştırma ve dağıtma hatlarından oluşur. Yüksek güvenlik ve düşük maliyet sağlar. 

Tanker Taşımacılığı

Petrol taşımacılığında en sık deniz yolu tercih edilir ve taşıma aracı olarak tanker kullanılır. Petrol ve gaz taşımacılığında genellikle çevreye zarar verme potansiyeli yüksek maddeler taşınır. Lojistik sürecinin başından sonuna kadar alanında eğitimli uzmanlar ve tecrübeli ekip bulunmalıdır. 

Ticari Hatlarımız

Edeşsoy Lojistik olarak petrol ve gaz sektöründe taşımacılık çözümleri üretiyoruz. Taşıma yaptığımız hatlarımız arasında  ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Gürcistan, Ukrayna, Rusya, Belarus, Ermenistan, Moldova, Hollanda, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya bulunuyor.