Paletli Vinç Nedir?

Paletli Vinç Nedir?

Anasayfa Blog Paletli Vinç Nedir?

Lojistik taşıma, boşaltma, depo ve antrepo hizmetlerini içeren bir süreçtir. Taşınan yükler standart dışı yükler olarak geçtiği için normal nakliye araçları yeterli olmaz. Gabari dışı yüklerin en çok taşındığı sektörler arasında inşaat sektörü, fabrikalar, madenler, enerji sektörü bulunur.

Lojistik alanında daha fazla güce ve kapasiteye ihtiyaç duyulduğu için yükleme yapmak ve yük boşaltmak için çeşitli araçlardan yardım alınır.

Her Sektör İçin Ayrı Araç

Lojistik sektörü her sektöre hizmet verir. Hizmet verdiği sektöre göre kullanılan araçlar ve yöntemler değişir. Lojistiğin dünya ticaretinde önemli bir yerde olması ve gün geçtikçe yerini sağlamlaştırması yeni taşıma yöntemleri oluşturmaya iter. Kullanılan araçlar listesinde genellikle low-bed, flatrack - opentop konteyner, palet ve vinç değişmez araçlar olarak yer alır. Yük boşaltma ve yükü araca yükleme esnasında bu araçlardan faydalanılır.

Vinç genellikle inşaat, fabrika, tersane, depo vb. gabari dışı ve taşıma işlemi zor olan sektörde kullanılan araçtır. Zincir ve makaralardan oluşur. Vinç gibi ağır yük taşıyabilen araçlar, lojistik sektörü için önemlidir. Çünkü taşıma sürecinde zaman kazandırır.

Vinçleri kullanmak için özel operatörler yetiştirilir. Vinç operatörleri kullanacağı vinç türü üzerine eğitim alır ve bu türü kullanmak için uzmanlaşır.

İş kolları farklı olan sektörlerde farklı türde vinçler kullanılır. Paletli vinç, sabit vinç, lastik tekerlekli vinç, halatlı vinç olmak üzere kendi içinde çeşitlenir.

Paletli Vinç

Yükleme ve boşaltma işlemlerinde kullanılan bu vinçler 160 ton ve üzerinde yük kaldırma kapasitesine sahiptir. Manevra kabiliyeti sabit vinçlere göre daha fazladır. Bu kabiliyeti ona palet sistemi sağlar. Hareket kabiliyeti ve esnekliği operasyonlarda kolayca hareket etmesine olanak verir. Zor alanlardan da geçebildiği için inşaat sektöründe kullanıldığı gibi lojistik sektöründe de kullanılır. Zemin fark etmeksizin her yerde kolayca işlem görür.

İnşaat sektöründe yüksek katlara malzeme taşımak için kullanılırken lojistik sektöründe de büyük ve hacimli ünitelerin, sistemlerin monte / demonte işlemlerinde sıkça tercih edilir.

Paletli vincin kullanıldığı yerler genellikle ağır ve devamlılık gerektiren alanlardır.

Edeşsoy Lojistik olarak 20 yılı aşkın tecrübemizle ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Gürcistan, Ukrayna, Rusya, Belarus, Ermenistan, Moldova, Hollanda, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya hatlarında hizmet vermekteyiz.